Hoe onderhoud ik mijn pannen

Tips voor onderhoud en gebruik roestvrij/edel- stalen pannen
Verwijder eventuele etiketten. Nieuwe pannen voor het eerste gebruik afwassen in heet water met mild afwasmiddel, afspoelen en afdrogen. Alle grepen van roestvrij edelstalen pannen zijn hittebestendig en ovenvast. Kunststof grepen, stelen en knoppen zijn hittebestendig en beperkt ovenvast tot 160° Celsius. Nooit een lege pan droog laten koken. Nooit met scherpe of puntige voorwerpen in de pan krassen, dit om beschadigingen te voorkomen. Na gebruik wast u uw roestvrij edel- stalen pannen af, waarbij u gebruik kunt maken van de normale afwasmiddelen. Naspoelen met schoon, heet water en direct afdrogen. Vastgezette resten kunnen het beste worden verwijderd door uitkoken met water, waaraan wat soda of afwasmiddel is toegevoegd. Kalkaanslag in bijvoorbeeld een fluitketel kan verwijderd worden door uitkoken met een mengsel van water en een kopje azijn, of met een citroenzuuroplossing. Vermijdt langdurige aanslag.

Reiniging van de pan
Verkleuring in het metaal die bijvoorbeeld door oververhitting kunnen ontstaan kunt u gemakkelijk verwijderen. Voor de binnenkant gebruikt u een vochtige doek met een sterk (veilig) ontvettend schoonmaakmiddel of RVS reiniger. Hoogglanzend gepolijst of mat gesatineerde buitenkanten behandelen met een RVS reiniger. Reinig uw RVS-pannen nooit met een staalwollen spons, dit om beschadeging van de polijsting te voorkomen! Heeft u een vaatwasmachine, dan kunt u de pannen daarin plaatsen. Kunststof grepen kunnen daarbij echter op den duur wat van hun kleur verliezen.

Klantbeoordelingen
(9,1/10)
98% van onze klanten beveelt ons aan!
Voordelen
  • Ruim 50 jaar ervaring
  • Echte vakkennis van de experts
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Veilig bestellen en betalen
  • Webshop, winkel en showroom
Winkel en webshop

Onlinepannnen.nl is dé online pannenwinkel met het grootste assortiment en de bekendste merken, tegen prijzen die ver onder de winkel adviesprijzen liggen. Onlinepannen.nl is onderdeel van Hensbergen Serviezen V.O.F. te Sliedrecht.