Klantenservice

Tips

Tips voor onderhoud en gebruik roestvrij/edel- stalen pannen
Verwijder eventuele etiketten. Nieuwe pannen voor het eerste gebruik afwassen in heet water met mild afwasmiddel, afspoelen en afdrogen. Alle grepen van roestvrij edelstalen pannen zijn hittebestendig en ovenvast. Kunststof grepen, stelen en knoppen zijn hittebestendig en beperkt ovenvast tot 160° Celsius. Nooit een lege pan droog laten koken. Nooit met scherpe of puntige voorwerpen in de pan krassen, dit om beschadigingen te voorkomen. Na gebruik wast u uw roestvrij edel- stalen pannen af, waarbij u gebruik kunt maken van de normale afwasmiddelen. Naspoelen met schoon, heet water en direct afdrogen. Vastgezette resten kunnen het beste worden verwijderd door uitkoken met water, waaraan wat soda of afwasmiddel is toegevoegd. Kalkaanslag in bijvoorbeeld een fluitketel kan verwijderd worden door uitkoken met een mengsel van water en een kopje azijn, of met een citroenzuuroplossing. Vermijdt langdurige aanslag.

Verkleuring in het metaal die bijvoorbeeld door oververhitting kunnen ontstaan kunt u gemakkelijk verwijderen. Voor de binnenkant gebruikt u een vochtige doek met een sterk (veilig) ontvettend schoonmaakmiddel of RVS reiniger. Hoogglanzend gepolijst of mat gesatineerde buitenkanten behandelen met een RVS reiniger. Reinig uw RVS-pannen nooit met een staalwollen spons, dit om beschadeging van de polijsting te voorkomen! Heeft u een vaatwasmachine, dan kunt u de pannen daarin plaatsen. Kunststof grepen kunnen daarbij echter op den duur wat van hun kleur verliezen.

Garantie roestvrij/edel- stalen pannen.
Roestvrij edel stalen pannen zijn met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en nauwgezet gecontroleerd. De garantie dekt fabricagefouten en/of fouten in gebruikte grondstoffen. De garantie heeft een looptijd van twee jaar of het termijn wat betreffende fabrikant aangeeft (alleen op vertoon van uw aankoopbewijs) en dekt geen schade die het gevolg is van foutief gebruik, onzorgvuldig onderhoud of natuurlijke slijtage. Voor kunststof onderdelen geldt, dat u deze tegen een redelijke vergoeding kunt vervangen. Tenslotte wensen wij u vele buitengewoon geslaagde en smaakvolle gerechten toe! Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt terecht op info@hensbergenserviezen.nl

Tips voor onderhoud en gebruik anti– aanbakpannen
Verwijder eventuele etiketten. Nieuwe pannen voor het eerste gebruik afwassen in heet water met mild afwasmiddel, afspoelen en afdrogen. Alle grepen van BK email pannen zijn hittebestendig en ovenvast. Kunststof grepen, stelen en knoppen zijn hittebestendig en beperkt ovenvast tot 160° Celsius. Hete pannen nooit plotseling laten afkoelen, maar zo geleidelijk mogelijk. Nooit een lege koekenpan droog laten koken. Gebruik geen mes of scherpe/puntige voorwerpen om gerechten in de pan te snijden en gebruik geen metalen bakspaan of scherpe accessoires om te roeren. Gebruik alleen houten of plastic keukenaccessoires dit om beschadigingen te voorkomen. Om beschadiging van de pan te voorkomen uw lepels niet hardhandig op de rand van de pan afkloppen.

Bij het schoonmaken geen metalen pannensponzen, schuurpoeders of agressieve middelen gebruiken. Gebruik voor het verwijderen van eventuele vlekken of vlekjes een veilig vloeibaar schuurmiddel. Bij aangebrande gerechten, de pan uitkoken met een soda- oplossing en gedurende enige tijd laten staan, alvorens af te wassen. Afwassen op de normale manier in heet water met afwasmiddel en zachte borstel. Daarna afspoelen en goed afdrogen heeft u een vaatwasmachine, dan kunt u de pannen wel daarin plaatsen, maar de kunststof grepen kunnen op den duur wat van hun kleur verliezen.

Garantie anti- aanbakpannen
Koekenpannen met een antikleef laag zijn met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en nauwgezet gecontroleerd. U heeft twee jaar garantie ten aanzien van materiaal-, constructie-, en afwerking’s fouten. Beschadigingen ten gevolg van een ongeval, slijtage oververhitting, oneigenlijk gebruik, slijtage (b.v. kleine stukjes uit de anti-kleef laag veroorzaakt door afslaan van de bakspatel - slijtage aan de randen door het in elkaar schuiven van pannen) door dagelijks gebruik zijn van garantie uitgesloten. Het plaatsen van antikleef laag koekenpannen in de vaatwasmachine verkort de levensduur en werking van de anti- kleeflaag aanzienlijk na de was beurt dient u de pan opnieuw met olie in te vetten. Dit omdat het vaatwasmiddel de anti- kleeflaag laat uitdrogen.

Email in gebruik
Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe email pannen. U heeft een goede keus gemaakt door te gaan braden in staal- email pannen, want deze zijn van de hoogste kwaliteit. Email heeft een perfect gesloten glas oppervlakte. Deze is poriënvrij, waardoor de pan geen vuil, geur of vet aanneemt. Dat maakt email tot een hygiënisch, perfect en simpel te reinigen materiaal. Ook geleidt geëmailleerd staal de warmte zeer goed, hetgeen bijdraagt tot een zuiniger gebruik van energie en van tijd. BK email pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Stel uw warmtebron altijd zodanig af dat deze binnen de omtrek van de panbodem blijft. Gebruik bij kookplaten altijd die kookzone die het meest overeenkomt met de bodemdiameter van de pan. Hier stelt u tevens het vermogen van uw warmtebron op af. Zo bespaart u energie. Ook voorkomt u onnodig energieverlies wanneer u tijdig de temperatuur van uw warmtebron tempert en met een lagere kookstand doorkookt.

Zorg bij het bakken en braden altijd voor voldoende olie of boter die de gehele bodem van de pan bedekt. Afblussen dient altijd met kokend of zo heet mogelijk water te geschieden, water indirect in de pan schenken dus via het vlees of uw gebraad, dit i.v.m. extreme temperatuur verschillen waardoor uw pan kan beschadigen. Voor het koken van melk, soepen, sauzen en andere spijzen die snel kunnen aanbranden, de pan eerst met koud water omspoelen. Gebruik tijdens het koken houten of hittebestendig kunststof kookgerei. Zo voorkomt u eventuele beschadigingen aan de email- laag. De handgrepen worden tijdens het koken warm. Gebruik daarom altijd ovenwanten of panlappen. Plaats een warme pan nooit direct op uw aanrecht of tafel, maar op een onderzetter. Schuif de pan niet over een kookplaat om eventuele krassen op uw kookplaat of panbodem te voorkomen.

Garantie BK email
BK email pannen zijn met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en nauwgezet gecontroleerd. De garantie dekt fabricagefouten en/of fouten in gebruikte grondstoffen. De garantie heeft een looptijd van twee jaar (alleen op vertoon van uw aankoopbewijs) en dekt geen schade die het gevolg is van foutief gebruik, onzorgvuldig onderhoud of natuurlijke slijtage. Afwassen op de normale manier in heet water met afwasmiddel en zachte borstel. Daarna afspoelen en goed afdrogen, vooral langs de roestvrijstalen rand. Voor kunststofonderdelen geldt, dat u deze tegen een redelijke vergoeding bij uw winkelier kunt verkrijgen. Tenslotte wensen wij u vele buitengewoon geslaagde en smaakvolle gerechten toe! Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt terecht op info@hensbergenserviezen.nl

  Contact

  Openingstijden:​

  Zondag
  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  Vrijdag
  Zaterdag
  Gesloten
  Gesloten
  10.00 - 17.00
  10.00 - 17.00
  10.00 - 17.00
  10.00 - 17.00
  10.00 - 17.00
  Klantbeoordelingen
  (9,1/10)
  98% van onze klanten beveelt ons aan!
  Voordelen
  • Ruim 50 jaar ervaring
  • Echte vakkennis van de experts
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Veilig bestellen en betalen
  • Webshop, winkel en showroom
  Winkel en webshop

  Onlinepannnen.nl is dé online pannenwinkel met het grootste assortiment en de bekendste merken, tegen prijzen die ver onder de winkel adviesprijzen liggen. Onlinepannen.nl is onderdeel van Hensbergen Serviezen V.O.F. te Sliedrecht.