Gietijzeren Braadpan 10 gebruikstips
Gietijzeren Braadpan 10 gebruikstips
Gebruik & Onderhoud van Gietijzeren braadpannen
Gietijzer is bestand tegen zeer hoge temperaturen, dat is waarom gietijzeren braadpannen geschikt zijn voor het op hoge temperatuur dichtschroeien van vlees. Om te braden, stoven en grillen is gietijzer nog altijd onovertroffen en worden de braadpannengrillpannen en koekenpannenvan dit al om bekende materiaal dan ook veel gebruikt. Gietijzeren braadpannen zijn geschikt voor alle kookbronnen en uitermate geschikt om te gebruiken op inductiekookplaten. Dit komt omdat gietijzer veel koolstof bevat en daardoor magnetisch is. Gietijzer heeft een zeer hoog rendement wanneer u op inductie gaat koken, hoger dan de meeste andere materialen. Wat u wel moet weten is dat dit toch wel zware materiaal langzaam de warmte opneemt en u de pan daarom de tijd moet geven op temparetuur te komen. Het gebruikt van de Boost- of snelle functie raden wij daarom af!
Onderhoud van Gietijzeren braadpannen
Ook gietijzer heeft last van reacties met voedingsmiddelen met een hoge zuurgraad zoals b.v. wijn, tomaten of kruiden. Ruw gietijzer is een poreus materiaal wat daardoor makkelijk oxideert-roest. Gietijzer is een duurzaam materiaal, wanneer u de pan niet in de vaatwasser reinigt en zo nu en dan voorziet van een olielaag, gaat de pan heel lang mee. Met een gietijzeren braadpan , grillpan of koekenpan in huis zit u altijd goed.
Graag willen wij de volgende 10 belangrijke tips met u delen, zodat u weet hoe u moet omgaan met de mooie gietijzeren braadpan.
- De braadpan altijd van koud langzaam verwarmen naar heet, nooit te snel.
- De braadpan niet droog op zetten, altijd boter of olie opwarmen.
- Bij toevoegen van water altijd heet gekookt water gebruiken.
- Nooit afblussen met koud water! Dit kan de braadpan beschadigen!
- Een hete braadpan niet op een koude ondergrond plaatsen, gebruik altijd een onderzetter.
- Geen metealen keuken gereedschap gebruiken in de braadpan, liefst hout of kunststof.
- Braadpan niet droog of leeg op de warmte bron laten staan, oververhitting kan de pan onherstelbaar beschadigen
- Kruiden of sterke curries kunnen verkleuringen veroorzaken.
- Reinig met de hand en met een mild vaatwasmiddel of zachte zeep.
- Een gietijzeren braadpan nooit in de vaatwasmachine reinigen, dit i.v.m. de agresieve vaatwasmiddelen en roestvorming.
Veel gebruiksplezier van uw mooie gietijzeren braadpan!
Küchenprofi Provence Braadpan ovaal rood Ø 31 cm
Küchenprofi Provence Braadpan rood Ø 22 cm
Küchenprofi Provence Braadpan zwart Ø 22 cm
Küchenprofi Provence Braadpan ovaal zwart Ø 31 cm
Küchenprofi Provence Braadpan rood Ø 24 cm
Küchenprofi Provence Braadpan rood Ø 26 cm
Küchenprofi Provence Braadpan rood Ø 28 cm
Küchenprofi Provence Braadpan ovaal rood Ø 33 cm
Küchenprofi Provence Braadpan ovaal rood Ø 35 cm
Küchenprofi Provence Braadpan zwart Ø 26 cm
Küchenprofi Provence Braadpan zwart Ø 24 cm
Accepteer cookies om deze video te bekijken