Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Webshop + 500m² winkel
  • GRATIS verzending boven € 50,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Klantbeoordeling 9,1
  • Hulp of advies? +31 (0)184 411016

Japanse Messen Materiaalkennis

Japanse messen materiaal kennis smeden | OnlinePannen.nl

Damaststaal is de benaming voor een uit meerdere, zichtbare lagen bestaande legering. Hiervoor kunnen een of meerdere staalsoorten worden gebruikt. Dit maakt het mogelijk staalsoorten met verschillende eigenschappen te combineren, om zodoende bijvoorbeeld een uitzonderlijk hard, maar gelijktijdig ook flexibel staal te produceren.

VG 2 Staal (57-58 ±1 HRC) is een Japanse staalsoort, die zich onderscheidt door een hoge flexibiliteit en resistentie. Dankzij het hoge chroomgehalte is dit staal bijzonder corrosiebestendig en zeer slijtvast.

Japanse messen materiaal kennis smeden | OnlinePannen.nl

VG 10 Staal (61 ±1 HRC) is een klassiek Japanse high performance staal dat omwille van zijn uitstekende eigenschappen ook Gold staal genoemd wordt. Het gaat hier om staal van topkwaliteit, dat roestvast is en een hoog koolstofgehalte heeft. In tegenstelling tot ander roestvaste staalsoorten kan VG 10 staal daarom bijzonder goed worden gehard. Daarnaast heeft het VG-10 staal een extreem hoge scherpteretentie.

VG MAX Staal (61 ±1 HRC) is gebaseerd op het VG 10 staal met verder geoptimaliseerde eigenschappen. Verrijkt met een hoger chroom- en vanadiumgehalte heeft het VG MAX staal een verbeterde scherpteretentie en corrosiebestendigheid. Een hoger koolstofgehalte maakt het nog harder dan andere staalsoorten.

Japanse messen materiaal kennis smeden | OnlinePannen.nl

SUS420J2 Staal (56 ±1 HRC) is een corrosiebestendig roestvast staal met een hoog chroomgehalte (14%) en een gemiddeld koolstofgehalte (0,3%). Roestvast staal en daaruit vervaardigde messen zijn door het hoge chroomgehalte zeer goed bestand tegen corrosie. Feitelijk gaat het hier om een zeer zuivere staalsoort. Een hoger koolstofgehalte zorgt bovendien voor betere snijprestaties.

Japanse Messen Lemmetvormen

HRC verwijst naar de hardheidstest Rockwell C die voor harde materialen wordt toegepast. Tijdens deze test wordt er een diamantkegel in het materiaal gedrukt. Aan de hand van de diepte die de diamantkegel in het materiaal dringt kan de hardheid worden bepaald, die wordt uitgedrukt in de eenheid HRC.

Japanse messen materiaal kennis HRC test
Hoe moet ik Japanse Messen onderhouden?

Pakkahout is geen natuurlijke houtsoort, maar verwijst naar een houtfineer, die uit verschillende lagen van verschillende soorten hardhout bestaat. Geïmpregneerd houtfineer wordt doordrenkt met hoogwaardige harsen en kan worden gekleurd, wat een individuele kleuring van de verschillende heften mogelijk maakt. Voor keukenmessen is een heft uit Pakkahout ideaal, aangezien deze vaak met vloeistoffen in contact komen. Een heft uit organisch, onbehandeld hout zal met de tijd gaan ontbinden en is daarom minder geschikt voor dagelijks gebruik in de keuken

Japanse messen materiaal kennis pakahout
KAI Japanse Koksmessen kopen? Hoe slijp ik mijn Japanse mes
Klantbeoordelingen (9,1/10) 98% van onze klanten beveelt ons aan!
Voordelen
  • Ruim 50 jaar ervaring
  • Echte vakkennis van de experts
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Veilig bestellen en betalen
  • Webshop, winkel en showroom
Winkel en webshop

Onlinepannnen.nl is dé online pannenwinkel met het grootste assortiment en de bekendste merken, tegen prijzen die ver onder de winkel adviesprijzen liggen. Onlinepannen.nl is onderdeel van Hensbergen Serviezen V.O.F. te Sliedrecht.

Contact

Openingstijden:

Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Gesloten
Gesloten
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00

Waar vind je ons? Locatie
Veilig betalen en betrouwbare verzending met:
ideal mister_cash postnl dhl
Bezoek ook onze andere websites:
Sluiten Menu Bezoek ook onze andere websites: